Om os

Her kan du læse lidt om, hvad Carsten og Gitte laver, når de ikke er i gang med at spille spil og lege med musik 🙂
Workshop med Legende Musikteori

Hos LEGENDE MUSIKTEORI hylder vi den legende tilgang via musikteoretiske lege, sange, kortspil, elevark m.m. En variation af aktiviteter – lige fra det stillesiddende til det fysisk aktive, fra fællessangen til stillelegen, fra “at være på” foran gruppen til følelegen med kammeraten og fra solospillet til sammenspillet.

Det er vigtigt for os, at eleverne møder voksne, som tør at lege, som tør at lave fejl og tør at give lidt af sig selv og for os har den legende tilgang banet vejen til dejlige musiske møder med eleverne.

Ved at bruge legen som omdrejningspunkt har vi mulighed for at bruge vores følelsesmæssige, motoriske og intellektuelle evner på samme tid. Legen kaster samvær, sjov og morskab af sig og kan virke afstressende – selv når legen giver sved på panden.

Med musikteoretiske aktiviteter pakket ind som lege, kortspil og sange er der mulighed for at give eleverne et afbræk fra hverdagens forpligtelser, samtidig med at fagligheden fortsat er i top. De gennemprøvede aktiviteter og lege giver dig som musikunderviser nogle helt konkrete og strukturerede lege, spil og sange som du på nem vis kan bruge i din musikundervisning.

Vi betragter musikken, sangen og oplevelsen som de vigtigste elementer i musikundervisningen, og anser derfor musikteorien som et supplement til undervisningen. Gennem talrige kurser i Danmark har vi dog erfaret, at LEGENDE MUSIKTEORI er med til at sætte musik på dagsordenen som et fagligt fag – og ikke kun som et fag, der skal understøtte andre fag.

Carsten Viuf

CARSTEN VIUF

“At mærke elevernes glæde, når de undervises i LEGENDE MUSIKTEORI, styrker min oplevelse af, at den legende tilgang er enestående i forhold til at fremme børnenes musikteoretiske færdigheder”.

Med hovedfaget violin har jeg en orkesterdiplomeksamen (2004) fra Det Jyske Musikkonservatorium og har derudover uddannelse fra Statskonservatoriet i Skt. Petersborg.

Til daglig arbejder jeg ved Aalborg Kulturskole, hvor LEGENDE MUSIKTEORI indgår i undervisningen, hvad enten det omhandler solotimer, fællestimer eller strygersammenspil. Det er elever i alderen 3-20 år, som møder aktiviteter fra LEGENDE MUSIKTEORI. Aktiviteter der er alderssvarende og givende ift. elevens nuværende musikteoretiske viden og kunnen. 

I 2013 afsluttede jeg Suzuki-læreruddannelsen og et par år senere blev jeg certificeret Music Mind Games Unit 2 Teacher Trainer.

Hos musikforlaget Dansk Sang har jeg i samarbejde med Gitte Chren udgivet undervisningsforløb og bøger. Som tekstforfatter er jeg undervejs med 11 Krøllede (Krø11ede) der ligeledes udgives ved forlaget Dansk Sang

Tidligere har jeg arbejdet ved Odense Symfoniorkester og på Kolding Musikskole.

 

UDGIVELSER

Fastelavnen må vi passe på (2023) er et bidrag til at holde fast i vores traditioner omkring fastelavnen. Fastelavn var en fest for voksne, men i dag er fastelavn en fest for børnene, der kan klæde sig ud og slå katten af tønden. Hør den her

Gitte Chren

GITTE CHREN

“LEGENDE MUSIKTEORI er en fornøjelse at undervise i. Via leg, spil og masser af bevægelse, kan jeg give alle mine elever mulighed for nærværende faglig læring i et trygt og humørfyldt undervisningsmiljø.”

Jeg brænder for musikken og mødet mellem mennesker. I 1994 blev jeg uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium som AM´er med hovedfag i Korledelse, Elementær Musikopdragelse og Sammenspilsledelse. Mit specialfag er rytmisk klaver. Sideløbende med at undervise har jeg efteruddannet mig i Børnekor, Rytmisk kor, og som SANS- instruktør 1+2.

Jeg har brugt LEGENDE MUSIKTEORI i mange år – lige fra Børnehaven, på diverse Forskolehold, til Klaverelever, på Talentklasser, i Børnekor, på MGK, og i den obligatoriske musikundervisning i folkeskolen.

Jeg afsluttede i 2018 en Pædagogisk Diplom i pædagogik fra UCN.

Jeg arbejder på Kulturskolen Vesthimmerland, og er i øjeblikket i gang med en Master uddannelse i Musikpædagogisk Udvikling (MMPU) på RMC.

 
EGNE UDGIVELSER

2013

MMbyG Sangbogen (2013) er musikteoretiske sange der understøtter indlæringen via sang og bevægelse. Sangene er lavet med udgangspunkt i Music Mind Games. 

2020

Vi ses snart igen (2020) er en del af Venskab og Genforening fra Dansk Sang. Hæftet tager afsæt i 100-året for genforeningen mellem Danmark og dele af det tabte land i Slesvig, som fulgte af Anden Slesvigske Krig i 1864. Genforening knytter sig ofte til venskaber, som derigennem vedligeholdes. Sangen Vi ses snart igen blev oprindelig skrevet til Julemærkehjemmet i Hobro.

2023

Ugle Bule  Jeg er den farlige græskarmand (2023) kom med i hele Danmarks nye skolesangbog Dansk Sang 500. Bogen indeholder et  et bredt repertoire, og er velegnet  til fællessang og anden sanglig udfoldelse i den danske grundskole. 

Jeg er den farlige Græskarmand er skrevet til alle de børn som er rædselsslagne for de mange græskarmand som dukker op til Halloween.

Ugle Bule handler om den kloge ugle, som er rigtig glad for musik.

Fastelavnen må vi passe på er et bidrag til at holde fast i vores traditioner omkring fastelavnen, så den ikke forsvinder fra vores danske kultur og bliver overtaget af den amerikanske Halloweenfest. Hør den her

UDGIVELSER

TIDSLINJE

2019 – Legende Musikteori ApS dannes, og vi starter et samarbejde med Dansk Sang Digital, hvor vi laver de første par undervisningsforløb til denne portal (Musikkens Alfabet og Nodesystemet). Bøgerne “Musik & Leg – med mor og far” lanceres.

2020 – Legende Musikteori udgiver bogen “Musikkens alfabet 1” ved musikforlaget Dansk Sang. Derudover starter et samarbejde op med Levende Musik i Skolen.

2021 – Legende Musikteori udgiver bogen “Musikkens alfabet 2” ved musikforlaget Dansk Sang. E-bogen “10 lege med Legende Musikteori” og sammenspilsforløbet “Hvalfangeren” ser dagens lys. 

2022 – Et nyt undervisningsforløb ”Akkorder der dur” på Dansk Sang Digital og e-bøgerne ”Halloween” og ”Jul-e-bog” bliver til.

2023 – Fastelavnssangen ”Fastelavnen må vi passe på” optages i Dansk Sang MIX Sangbank og e-bogen ”Noder og pauser” udkommer. Arbejdet med Krø11ede (11 Krøllede) i samarbejde med Kulturskolen Vesthimmerland og Sangkraft Vesthimmerland tager sin begyndelse.

2024 – Udgivelse af Krø11ede (11 Krøllede) ved musikforlaget Dansk Sang.

Scroll to Top